Wellness Masszázs tanfolyam annak, aki minőséget vár


MENÜ

Következő kurzus: 2014.03.01(szombat)
Maximális létszám 20 fő(2 szükség esetén több oktató részvételével)
Helyszín: szervezés alatt(Ez a kurzus már új székhelyünkön kerül megrendezésre)

Tanfolyam tartalma:

A Frissítő - Svéd masszázs alapjai (25 tanítási óra)

Csokoládé masszázs és aroma olajos testmasszázs (8  tanítási óra)

Fogyasztó masszázs(7tanítási óra)

Masszázs Elmélet(8 tanítási óra) Mi a Frissítő - svéd masszázs?
Az emberi testet érő külső mechanikai behatások közvetlenül, s részben közvetve befolyásolják a sejtek, szövetek működését, elsősorban lokálisan, de reflexiósan a távoli szervekben is. Ezek hatására a bőr hámrétegében és a mélyebb szövetrétegekben funkcionális változások jönnek létre.(histamin és bradikinin aktivizálódás) Javul a kötőszövetek vérellátása, s ezzel a szervezet védekező képessége és regenerálódása.

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. Valószínűen az emberek önmagukon ösztönösen is alkalmazták már ősidők óta a masszázst nyomkodva – gyúrva - simogatva a fájós részeiket. Később már tudatossá válhatott, s a primitívtől a kulturális népekig megtalálhatjuk a használatát.
Pehr Henrik Ling (1776-1839) stockholmi svéd vívómester és tornatanár foglalkozott a torna és a masszázs rendszerezésével. Ismertette a masszázs technikáját, hatását és javallatait.(Innét ered a „svéd masszázs” elnevezés is.)
A masszázs általános hatásai.
A test nagy felületének masszázsa az egész testre hat.

Javul a vérkeringés, szívműködés, légzés, anyagcsere folyamatok és az idegműködés. Változik a pulzus szám, a vérnyomás, fokozódik a vizelet kiválasztás, a testhőmérséklet és a légzés ritmusa.
Az ingerlő fogások hatására fokozódik a szervezet aktivizálódása, míg a nyugtató fogások után a test ellazul, elernyed. A fáradtság érzés csökken, az izom teljesítőképessége javul, és gyorsan regenerálódik (sport). Az agy vérkeringésének javulása jobb szellemi képességet kölcsönöz (ez a hatás átmeneti), reflexiósan javítja az egész szervezet működését.
Mindez csak szakszerű masszázs hatásaként áll elő. A túl erős vagy nagyon elhúzódó masszázs káros és nem várt hatást eredményez.
A svéd masszázs képzi valamennyi európai masszázsfogás alapját.

Öt alapfogása a következő:

1.) Simítás: a test felületén és mélyebben (effleurage).

2.) Dörzsölés: az egymáshoz nyomott szövetrétegek, egymáshoz dörzsölése. /Nem a bőrfelszín csiszolását jelenti! /(friction).
3.) Gyúrás: csavarása, nyomkodása a szöveteknek (pétrissage).
4.) Ütögetés: az izmok ritmikus ütögetése, paskolása, vágása (tapotement).
5.) Vibráció (vibration).

 

Csokoládé masszázs – és aroma olajos testmasszázs

A csoki masszázs hármas erővel fejti ki hatását, a különleges masszázs technikának valamint

a kettős hatású csokoládénak köszönheti jó hatását. A csokoládé antioxidáns bőr őregedést

gátló hatása mellett a köztudottan endorfin termelés serkentésével a lelket is ápolja.

A csokimasszázzsal elért hatás több szempontból is előnyös:

  • A csokoládé aromájával melegsége frissít és lazít így a masszázs végén kellemes ellazult és streszmentes állapot érhető el.
  • A meleg csokoádé és az abban lévő antioxidánsok a kitágult pórusokon át felszívódnak, gátolják a bőr öregedését és selmyessé teszik a bőrt.
  • A speciális simító és dörzsölő mozdulatok hatására a nyirok keringés is serken valamint vérbőség alakul ki a bőrben, ami regenerálja és méregteleníti a bőrt, így a masszázs végére az egészen selymes és lágy tapintású lesz.

Az aromaolajos masszázs az egyetlen terápia, amely egyesíti magában a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnyeit.

 

Az aroma azt jelenti: illat, a terápia azt jelenti: kezelés. A keleti és nyugati technikák egyesítéséből jött létre. Bőrünkre és érzékszerveinkre is hat. Az illatterápiát a természetes gyógymódok közé soroljuk. A nagy ókori kultúrák mind ismerték és sokoldalúan használták az illóolajokat.
Az illóolajok elsősorban a bőrbe, a bőr mélyebb rétegeibe és az érpályába eljutva fejtik ki jótékony hatásukat.
A bőrt belülről táplálják, regenerálják. Azonban nemcsak a bőrre, a lelki állapotunkra is jótékony hatással vannak.

 

A Frissítő thai – talpmasszázs nem csak feltölti a szervezetet energiával, nem csak kellemes ellazult állapotot idéz elő, de reflexiós úton jótékony hatással van egész szervezetünkre.

 

Asztali nézet